| In season: 3 delicious apple recipes

Apples by Canelle et Vanille

A pple trees typically blossom in spring with fruit maturing in autumn, which makes apples a popular in season fruit at this time of the year.

With thousands of different varieties of apples around the world, it can be dificult to know which variety is best for cooking, baking or eating raw. For that reason, I've started post with this fantastic apple guide by Williams Sonoma (see image below). This guide will help you differentiate the most popular apple varieties as well as their best use in the kitchen.

____

L os manzanos habitualmente florecen en primavera y maduran su fruto en otoño, lo cual convierte a la manzana en una popular fruta típica de esta época del año.

Con miles de variedades diferentes de manzanas en todo el mundo puede resultar difícil saber cuales son las más indicadas para cocinar, hacer tartas y postres o comer sin mas. Por ello, voy a comenzar este post con esta guía de Williams Sonoma (imagen de abajo), a través de la cual se pueden identificar las variedades más populares de manzanas y sus mejores usos en la cocina. 





As apples have been always a common fruit in kitchens everywhere, for many of us they usually evoke memories from childhood: the sweet smell of an apple pie baking in the oven, delicious homemade apple jam on the breakfast table or delicate apple desserts in family lunches to celebrate any special occasion. Apples bring back those special memories of homes filled with happiness, family and celebrations.

Today I wanted to bring to my blog 3 inspiring recipes made with in season apples. Try these recipes and create those lifetime memories through flavours, smells and precious moments at home.

____

Como las manzanas han sido desde siempre una fruta común en cocinas de todo el mundo, para muchos de nosotros evocan recuerdos de nuestra niñez: el dulce aroma de un bizcocho de manzana en el horno, deliciosa compota de manzana en la mesa del desayuno o delicados postres caseros hechos con manzana para celebrar en familia ocasiones especiales. Las manzanas recuerdan hogares familiares llenos de dicha y festividad.

Hoy quería traer a mi blog 3 recetas de cocina para hacer con manzanas de temporada. Prueba estas recetas en casa e impregna tu hogar con los aromas, los sabores y los momentos que perdurarán en la memoria toda una vida.


COUNTRY APPLE CAKE





The classic apple pie recipe with photos and styling by Jillian Leiboff and a recipe by Amanda Grimwade of the Edible Deli at Benalla, published in Good Weekend magazine. The full recipe was published by Decor8 blog and you can find it here.

Esta es la clásica receta del tradicional pastel de manzana, con fotografía y estilismo de Jillian Leiboff y receta de Amanda Grimwade del restaurante Edible Deli at Benalla, publicada en la revista Good Weekend. Las fotografías y la receta completa de este pastel las puedes encontrar en este post del blog de Decor8 (en inglés).



APPLE AND ALMOND CAKE




This inspiring recipe combines a sponge with small pieces of apple and toasted almond. These fantastic cake photographied by Monsieur Muffin is candy to our eyes. The original recipe of Monsieur Muffin is in German, but I found a great recipe of the same cake by the popular Nigella Lawson in English here.

Esta genial receta combina un esponjoso bizcocho con trocitos de manzana y almendra tostada. Las imágenes y receta original las encontré en el blog de Monsieur Muffi, aunque la receta original solo esta en alemán. Pero si queréis probar esta tarta de manzana en casa podéis seguir la receta de la popular Nigella Lawson aqui (en inglés).




HOMEMADE APPLE TARTALETTES



A favourite dessert that comes in individual portions served in the form of tartalettes. This dessert can become irresistible by adding a scoop of vanilla ice-cream. The photos and original recipe can be found in Au petit gout.

Un popular postre servido en raciones individuales de pequeñas tartaletas. Este postre puede llegar a ser irresistible si se sirve con una bola de helado de vainilla. Las fotos y la receta original son de Au petit gout.




No comments:

Post a Comment