| Watermelon sorbet

Photo and recipe by Paula Jones of Bell'Alimento

H ello everyone! Welcome to the first week of the sunny and warm June! Are you ready to start a new week? I can't wait to start this one!

Today I'm bringing another refreshing recipe for my summer cook book: a watermelon sorbet to enjoy on the beach, by the pool or wherever you prefer. This recipe by Paula Jones, of BELL'ALIMENTO, is also very easy to make (see recipe below).

And if you want to see more easy recipes for sweet palates, don't miss my Monday's column on FOOD STYLING or you can also visit my Pinterest board, called SWEET TASTE, where you can find lots and lots of food styling photography and inspiration.

Have a good week everyone! 


Watermelon sorbet

INGREDIENTS

 

4 cups cubed watermelon, seeds removed
1 tablespoon fresh lemon or lime juice
1 cup caster sugar
1 cup water
Fresh mint springs for garnish 

DIRECTIONS 

  1. Place watermelon into a blender and puree. Add lemon juice and transfer to fridge to chill. Into a heavy bottom pan add sugar and water and bring to a boil. 
  2. Whisk until sugar is incorporated. Continue cooking until mixture coats the back of a wooden spoon. Allow to come to room temperature and then transfer to fridge to chill. After chilled, mix simple syrup (approximately 3/4 cup) with pureed watermelon. 
  3. Pour mixture through a sieve and into your ice cream maker. Churn according to manufacturer’s directions. 
  4. Garnish with fresh mint if desired.


H ola a todos, ¿qué tal vuestro fin de semana? El mio ha pasado volando. ¿Estáis preparados para comenzar esta primera semana de Junio? Yo estoy ya deseando comenzarla!

Esta semana traigo otra refrescante receta para mi recetario de verano: un delicioso sorbete de melón para las tardes de siesta junto a la piscina o en la playa. Esta genial receta de Paula Jones de BELL'ALIMENTO, es además superfácil de preparar (ver receta abajo).

Ya sabéis que hay muchas más recetas en mi section FOOD STYLING de cada lunes o en mi tablón de Pintarest SWEET TASTE, donde podrás encontrar más inspiración culinaria para chuparse los dedos.

¡Qué tengáis un estupendo comienzo de semana!

Sorbete de sandía

 

INGREDIENTES


4 tazas de melón troceado (retirar todas las pepitas)
1 cucharada sopera de zumo de limón o lima
1 taza de azúcar granulada
1 taza de agua
Hojas de menta para decorar


INSTRUCCIONES 

  1. Poner el melón en una licuadora y hacerlo puré. Añadir el zumo de limón y meterlo en el frigorífico para mantenerlo frío.
  2. En un cazo poner azúcar y agua y llevar a hervir. Remover la azúcar hasta que quede bien disuelta. Dejarlo enfriar a temperatura ambiente y luego meterlo en la nevera para mantener la mezcla bien fria.
  3. Una vez que el sirope esté bien frio mezclarlo con la sandía y el zumo de limón. Poner la mezcla en la heladera y seguir las instrucciones del fabricante. 
  4. Antes de servir decorar con hojitas de menta.
     



       

      No comments:

      Post a Comment