| Chestnut flour and dark chocolate brownies



H ello my friends! Let's start this last Monday of April with one of those sweet treats that we all deserve: a chocolate brownie! The traditional brownie recipe has been reinvented by VOLOVE FARE LO CHEF incorporating chestnut flour and decorating with walnuts and pine nuts, for an extra nutty flavor, raisins and rosemary. A lovely flavour combination that I can't wait to try today!

Ingredients
120g dark chocolate 60% cocoa
50g all purpose flour
35g chestnut flour
2 organic eggs
3/4 cup (150g) sugar
1/3 cup (80g) extra virgin olive oil
a pinch of salt
2 tbsp raisins
1-2 tbsp chopped walnuts
2 tbsp pine nuts
fresh rosemary sprigs
icing sugar to taste

Directions
  • Melt the chocolate and keep aside.
  • Whip the eggs with the sugar for a few minutes until soft and pale. Add the melted chocolate, all purpose flour sifted with chestnut flour + salt, and olive oil. Add the raisins.
  • Pour into a square tin lined with non-stick baking paper. Decorate with walnuts, pine nuts and chopped fresh rosemary. Bake at 170°C from 15 to 25 minutes (times and temperatures vary depending on the oven).
  • When cool, cut the brownie into diamond shapes and sprinkle it with icing sugar.

H ola amigos! Hoy comienzo este ultimo lunes de abril con uno de esos pequeños placeres para paladares dulces: un brownie de chocolate. Esta receta tradicional de brownie ha sido reinventada por VOLOVE FARE LO CHEF utilizando en el harina de castañas y decorandolo con nueces,piñones, pasas y romero. Yo estoy ya deseando probar hoy este nueva receta de brownie!

Ingredientes
120g de chocolate negro 60% cacao
50g harina
35g harina de castañas
2 huevos
3/4 taza (150g) de azúcar
1/3 taza (80g) de aceite extra virgen de oliva
un pellizco de sal
2 cucharadas de pasas
1-2 cucharadas de nueces troceadas
2 cucharadas de piñones
una rama de romero fresca
azúcar glass para decorar

Instrucciones
  • Derretir el chocolate y reservar.
  • Batir los huevos y el azúcar durante unos minutos hasta que quede bien mezclado. Añadir el chocolate derretido, el harina normal y el harina de castañas ambos tamizados, y finalmente añadir el aceite de oliva y mezclar bien. Incorporar las pasas.
  • Verter la mezcla en un molde de horno con el interior forrado en papel de horno. Decorar con nueces, piñones y romero troceado. Hornear a 170°C durante 15 a 25 minutos (tiempos y temperaturas pueden variar según el horno).
  • Retirar del horno y dejar enfriar. Una vez frio cortar en rombos y decorar espolvoreando azúcar glass sobre el brownie. 

Photos and recipe by VOLEVO FARE LO CHEF


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