| Dining in style: The Musket Room


N ew-yorker restaurant the THE MUSKET ROOM is located in the Nolita neighbourhood of Manhattan and brings the spirit of New Zealand, the country’s diverse cuisine and a modern approach to its culinary past. Chef and owner Matt Lambert, a New Zealand native, was awarded a Michelin star just four months after being open.

The interior design was commissioned to British studio ALEXANDER WATERWORTH INTERIORS. The inspiration for Musket Room was taken from chef Matt Lambert’s home country and its historical orientation to the Musket. RUSTIC and CONTEMPORARY design elements were incorporated throughout the restaurant, such as lime-washed exposed brick and mid-century modern brass chandeliers.

In line with this folksy and organic concept, a combination of raw materials, like exposed brick and rich walnut timber, was used to create a welcoming and elegant interior space. Mid-century furniture, brass lighting and deep indigo leather banquettes add elegance and sophistication to the space.

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E l restaurante neoyorkino THE MUSKET ROOM se encuentra situado en el barrio de Nolita en Manhattan y rescata la esencia de la cocina tradicional neozelandesa y su diversidad culinaria, con un toque contemporáneo. Su chef Matt Lambert, original de Nueva Zelanda, fue galardonado con una estrella Michelín tan solo cuatro meses después de inaugurar el restaurante.

El interior fue diseñado por el estudio de arquitectura británico ALEXANDER WATERWORTH INTERIORS. Sus interioristas se inspiraron en el pasado histórico de Nueva Zelanda. En su diseño convive a la perfección lo RúSTICO con lo CONTEMPORÁNEO.

En línea con este concepto rústico y orgánico, su interior se enmarcó en paredes de ladrillo al desnudo y madera de nogal para conseguir un espacio acogedor y elegante. Piezas de mediados de siglo, lámparas doradas y tapicerías en piel de un profundo azul índigo añaden elegancia y una nota de estilo creando una atmósfera de sofisticación en el interior de este restaurante.





Photo credits EMILY ANDREWS

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