| Strawberry cheesecake

Photo GREEN MORNING

H ello my sweeties, I hope everyone had a fantastic weekend. This week we welcome February, the month of lovers, and we welcome a new week with a fantastic cheesecake recipe by NIGELLA, very simple and easy to make. The beautiful photography in this post was found on the CINTAMANI's Flickr gallery (of GREENMORNING.PL). 

For more sweet recipes visit my Monday's column 'Sweet Taste' HERE

Enjoy!

Ingredients
125 grams Digestive biscuits
75 grams butter (soft)
300 grams cream cheese
60 grams sugar
1 teaspoon vanilla extract
250 ml double cream
strawberry jam (2 pots)
strawberries (fresh, a few to decorate - optional)

Method
  1. Crush the digestive biscuits in a bowl (just use your fingers).
  2. Melt the butter and then pour into the bowl of crushed biscuits and stir well. Find a container or flat bowl and press the biscuit mixture on the bottom evenly. 
  3. Use a metal tablespoon/ teaspoon to spoon out jam and spread it evenly over the layer of biscuit, (make sure the spoon is wet to stop the jam from sticking)
  4. In a separate large bowl beat together the cream cheese, sugar and vanilla extract until smooth. In another bowl or a processor, whip the double cream, and then pour and fold it into the cream cheese mixture.
  5. Carefully spoon the cheesecake mixture onto the biscuit and strawberry base.
  6. Leave in the fridge overnight or for 3- 5 hours and decorate with strawberries. 
 

    H ola amigos de ChicDeco, espero que todos vosotros hayáis pasado un estupendo fin de semana. Esta semana le damos la bienvenida a febrero, el mes de los enamorados, y a una nueva semana más con una receta tradicional de tarta de fresa de NIGELLA, muy fácil de hacer. Las bellísimas imágenes de este post las encontré en la galería de Flickr de CINTAMANI (del blog GREENMORNING.PL). 

    Podéis encontrar más recetas para dulces paladares visitando mi columna de cada lunes 'Sweet Taste' AQUI

    Feliz lunes! 

    Ingredientes 

    125 grs de galletas Digestive
    75 grs mantequilla
    300 grs queso de untar
    60 grs azúcar
    1 cucharadita de extracto de vainilla
    250 ml nata para montar
    mermelada de fresa
    fresas (frescas para decorar - opcional) 

    Instrucciones 
    1. Hacer migas las galletas en un bol simplemente utilizando los dedos.
    2. Derretir la mantequilla, añadir al bol de galletas y mezclar bien. Poner la mezcla en un molde y con un plato plano presionar la masa de galletas hasta que quede bien aplastada en el fondo del molde haciendo una base uniforme.
    3. Con la ayuda de una cuchara extender la mermelada de fresa sobre la base de galleta (si la cuchara esta mojada, la mermelada no se pegara a ella)
    4. En otro bol mezclar el queso en crema, el azúcar y el extracto de vainilla hasta que quede bien incorporado. En otro bol montar la nata e incorporar la mezcla de queso en crema, azúcar y vinilla.
    5. Con una cuchara repartir la mezcla sobre la base de galleta y mermelada.
    6. Dejar reposar en el frigorífico unas 3 o 5 horas y finalmente decorar con fresas antes de servir.




    No comments:

    Post a Comment