| Two party menus for the Three Kings' Day

Photo credits EL MUEBLE
W hile many kids around the world are already playing with all the toys that Santa Claus left under the tree on Christmas day, Spanish children are still waiting for the most exciting day of the year: the Three Kings' Day.

According to the Bible, Three Wise Men or Kings visited baby Jesus after his birth, bearing gifts of gold, frankincense and myrrh. Following the Christian tradition the Three Kings have been delivering gifts to Spanish children for more than 2 millenniums, on the 5th of January every year.

The 6th of January is a very special day for any little one in Spain, they will find presents under the tree and play and celebrate the magic of the Three Kings all day. Today I'm bringing 2 party menus, from Spanish magazine EL MUEBLE, to celebrate the day with a special three Kings' Day morning or afternoon tea for sweet palates (links to recipes in Spanish only).

Have a lovely weekend and if you are in Spain don't forget to leave some milk and biscuits under your window for the Three Kings on Sunday night.

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M ientras que muchos niños de varias partes del mundo ya están jugando con los regalos que Papá Noel les dejo bajo el árbol el día de Navidad, los niños españoles todavía están esperando a la que es la noche más emocionante del año: la Noche de Reyes. 

Según narra la Biblia, tres Reyes Magos visitaron al niño Jesús después de su nacimiento y le entregaron oro, mirra e incienso como regalos. Siguiendo la tradición cristiana, los tres Reyes Magos han estado llevando regalos a los niños españoles durante mas de dos milenios la noche del 5 de enero de cada año. 

El día 6 de enero de cada año es un día muy especial para cualquier niño en España, quienes al levantarse por la mañana encontrarán los regalos que los Reyes Magos les dejaron bajo el árbol y jugarán y celebrarán la magia de este día. Hoy traigo dos ideas de menú para un desayuno o merienda del Día de Reyes, extraídas de la revista EL MUEBLE

Que paséis un fin de semana estupendo y si estáis en España no olvidéis dejar polvorones bajo la ventana para los tres Reyes el domingo por la noche. 


Menu 1: Chocolate magic
 
 

2 | CHOCOLATE LOLIPOPS  •  PIRULETAS DE CHOCOLATE
3 | CREPES AND CREAM  •  CREPES DE NATA
4 | CHOCOLATE CREAM CARAMEL  •  FLAN DE CHOCOLATE
5 | COCOA AND ALMOND TRUFFLES  •  TRUFAS DE CACAO Y CROCANTE DE ALMENDRAS


Menu 2: Sweet Dreams





Roscón de Reyes (Kings' cake)

The Three Kings Day wouldn't be the same without the Roscón de Reyes, a pastry traditionally eaten to celebrate Epiphany on the 6th of January. The cake is usually filled with cream and decorated with almond, sugar and dried candied fruits.

The roscons hide in their interior a figure - usually little toys for kids - and a dry faba bean. Whoever finds the figure is crowned and becomes the "king" or "queen" of the banquet, whereas whoever finds the bean has to pay next year's roscón.

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En el día de Reyes no podría faltar el tradicional roscón de reyes. En el texto de arriba en inglés, explico brevemente en que consiste, aunque creo que no es necesario explicarlo a la comunidad hispano-parlante pues todos sabemos lo que es. 

Este fin de semana las pastelerías estarán llenas de roscones, pero si os apetece probar a hacerlo vosotros mismos podéis seguir la receta de UNO DE DOS, sensacional!

Photo credit UNO DE DOS


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