| Caramelised Macadamia walnuts

Caramelised Macadamia walnuts is one of those things that always bring back so many memories from my childhood. I used to love them so much when I was a kid, and my grandma used to have them always at home to do what grandmas do best: to spoil us by giving us anything that that our sweet palates like to eat. 

For that reason, when I found this beautiful photography by GREEN MORNING, I had one of those back-in-time moments. All the sudden I was craving for some caramelised walnuts and had to find the recipe somewhere.

To make them at home is really simple:

Ingredients
  • 1/2 cup sugar
  • Macadamia walnut (as many as you can eat)
  • You can also add a pinch of cinnamon
Directions
  • In a small skillet, melt sugar over medium-high heat until medium golden, about 3 minutes. Remove skillet from heat. 
  • Working quickly, drop every walnut, one at a time, into the melted sugar. 
  • Return skillet to low heat, and stir several minutes. 
  • Using a fork, turn walnuts until they are evenly coated. 
  • Transfer walnuts to a wire rack to cool completely.

You can have them by themselves or you can add them in to vanilla ice-cream with some caramel sauce or use them to decorate cakes or cupcakes. One of the simplest ways to have them is just with some cream or yoghourt as a dessert.
 

Las nueces de Macadamia garrapiñadas son uno de esos pequeños placeres que tantos recuerdos me traen. Solían encantarme cuando era pequeña, y mi abuela siempre las tenía en casa para hacer aquello que las abuelas sabes hacer mejor: mimarnos con todo aquello que nos guste, especialmente si es tan dulce como ellas mismas. 

Por esa razón, cuando encontré estas preciosas fotos de GREEN MORNING, tuve uno de esos momentos de transportarme mentalmente a mi infancia. De repente tuve un fuerte antojo de nueces de Macadamia garrapiñadas y me puse a buscar una receta para probarla a hacer en casa. 

Hacer nueces garrapiñadas caseras es bastante fácil: 

Ingredientes 
  • 1/2 (125 g) taza de azúcar 
  • Nueces de Macadamia (tantas como quieras comer) 
  • Puedes añadir también un poquito de canela si lo deseas 
Instrucciones 
  • Derretir azúcar a fuego medio en una sartén pequeña hasta durante unos 3 minutos o hasta que comience a dorarse. 
  • Retirar la sartén del fuego y rápidamente añadir las nueces a la azúcar derretida. 
  • Volver a poner la sartén en el fuego y remover las nueces y la azúcar durante unos minutos hasta que se cubran bien de azúcar. 
  • Poner las almendras en una bandeja forrada de papel de horno y dejar enfriar. 

Puedes tomarlas solas o trocearlas y añadirlas al helado de vainilla con caramelo líquido o utilizarlas para decorar tartas y pasteles con una deliciosa cobertura crocante. Una manera sencilla de tomarlas es como postre acompañadas de nata o yogurt. 


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