Hola lunes: madalenas de fresaHello Monday: strawberry cupcakes

Madalenas de merengue de fresa, receta de MARTHA STEWART, fotografía via 25 MEDIA  | Strawberry meringue buttercream cupcakes recipe by MARTHA STEWART, photography by 25 MEDIA
ES | Hola amigos de ChicDecó, ¿qué tal fue el fin de semana? ¿estáis preparados para una semana nueva? Ya sabéis que aquí en ChicDecó yo comienzo cada semana con una receta sencilla y muy dulce. Si os gusta esta sección o si os encanta el estilismo en la mesa tanto como a mí, no os perdáis mi panel de Pinterest DELICIOUS. Hoy madalenas de fresa... que paséis una semana estupenda.

EN | Hello my friends, how was your weekend?, are you ready for a new week? As many of you already know I always start my week with a simple recipe of a sweet treat. If you like this section in my blog or love food styling as much as I do, then you cannot miss my Pinterest board DELICIOUS. Today strawberry cupcakes... have a lovely week.

Madalenas de merengue de fresa

4 claras de huevo
1 1/4 tazas de azúcar
1 1/2 tazas de mantequilla a temperatura ambiente cortadas en dados
1 cucharadita de extracto de vainilla
1 1/2 tazas de mermelada de fresa

Poner un cazo resistente al calor sobre otro que contenga agua hirviendo y mezclar con una batidora eléctrica las claras y el azúcar. Cocinar sin dejar de batir hasta que el azúcar se haya disuelto y esté caliente al tocarla.

Batir las claras a alta velocidad con la batidora de barillas hasta  que se monten y queden esponjosas, durante unos 6 minutos

Añadir toda la mantequilla a la vez y remover bien con cuidad.  Añadir la vainilla y la mermelada de fresa hasta que quede una mezcla uniforme.








Strawberry meringue buttercream cupcakes
4 large egg whites
1 1/4 cups sugar
1 1/2 cups unsalted butter, room temperature, cut into tablespoons
1 teaspoon pure vanilla extract
1 1/2 cups strawberry jam, pureed in a food processor


In the heatproof bowl of an electric mixer set over a saucepan of simmering water, combine egg whites and sugar. Cook, whisking constantly, until sugar has dissolved and mixture is warm to the touch.

Attach the bowl to the mixer fitted with the whisk attachment. Beat the egg-white mixture on high speed until it holds stiff (but not dry) peaks. Continue beating until the mixture is fluffy and cooled, about 6 minutes.

Switch to the paddle attachment. With mixer on medium-low speed, add butter several tablespoons at a time, beating well after each addition. (If frosting appears to separate after all the butter has been added, beat on medium-high speed until smooth again, 3 to 5 minutes more.) Beat in vanilla. Beat on lowest speed to eliminate any air bubbles, about 2 minutes. Stir in strawberry jam with a rubber spatula until frosting is smooth.











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